Ripsmekoolutamine – kõik, mida peaksite teadma ja kuidas oma silmatüübile sobiv valida

Ripsmekoolutamine – kõik, mida peaksite teadma ja kuidas oma silmatüübile sobiv valida

Ripsmete koolutamine – olete seda terminit kindlasti rohkem kui korra kuulnud. Miks on ripsmete kuju nii oluline? Kas asi on ainult selles, kuidas lõpptulemus välja näeb, või on asi milleski enamas? Kuidas valida koolutust silmatüübi järgi? Täna püüame kogu vajaliku teabe kokku võtta. Lisateabe saamiseks lugege edasi.

Ripsmete koolutamine - mis see on ja miks see nii oluline on?

Lihtsamalt öeldes viitab ripsmete koolutus kunstripsmete kujule. Koolutus määrab ripsmete kaldenurga, mis vastutab lõpptulemuste eest. Tänu õigele ripsmekoolutamise valikule saame silma visuaalselt avada või kitsamaks muuta, aga ka maskeerida iluvigu, nagu rippuvad silmalaud. Seetõttu peaksid kogenud ripsmetehnkikud alati silma korralikult analüüsima.

Ripsmekoolutused - tüübid

Koolutuste tüübid on tähistatud tähestiku tähtedega, alustades A-ga (madalaim koolutusaste) ja lõpetades U-ga. Ripsmed on erinevate nurkade all, kuid nende kõverdumine on samuti erinev, eriti mittestandardsete kõveruste puhul (nt. koolutus L). Kõigist nendest valikutest on mõned kõige populaarsemad koolutustüübid, mida võib nende mitmekülgse kasutuse ja loomuliku efekti tõttu leida igas ilusalongis.

  • A (J) koolutus– ripsmed on kooldunud umbes 30° nurga all, mis näeb välja väga peen ja sobib suurepäraselt loomulikult sirgete ripsmete omanikele,
  • B koolutus – umbes 45° nurk tähendab, et ripsmete koolutus on veidi suurem, kuid siiski loomulik,
  • C koolutus - siin on nurk umbes 60°, sarnane koolutusega B, ripsmed on pärast ripsmekoolutaja kasutamist väga loomuliku kujuga, meenutades loomulikke,
  • D koolutus - peetakse kõige suuremaks koolutuseks umbes 70° nurgaga, mille valivad tavaliselt kliendid, kes soovivad veidi märgatavamaid efekte,
  • L koolutus - ebastandardne koolutus, kuna ripsmed on teatud punktini üsna sirged ja kõverduvad siis järsult üles – neid kunstripsmeid kasutatakse väga sageli loomulikult allapoole kasvavate ripsmete omanike puhul. Tänu sellisele spetsiifilisele ripsmestruktuurile saab stilist saavutada liialdamata kooldunud ripsmeefekti,
  • M koolutus - struktuur on väga sarnane L-tüüpi ripsmetele, kuid seda tüüpi koolutus on pehmem kui L-tüüpi ripsmete puhul.

Õige silmaanalüüs

Õige ripsmekoolutuse valimiseks, mis sobib valitud pikendamismeetodiga ja sobitub soovitud ripsmestiiliga, annab hea ripsmetehnik silmale korraliku hinnangu ja kontrollib, mis tema kliendile kõige paremini sobib. Mõnikord võib ainuüksi silmaraamistik kindlaks teha, milline ripsmete koolutus on antud juhul kõige sobivam. Samuti on oluline vaadata hoolikalt üle kliendi loomulikud ripsmed – nende välimust hinnates on palju lihtsam valida õige paksusega kunstripsmeid, mis ei käi silmale üle jõu, ei koorma loomulikke ripsmeid ja säilitavad pikka kestust.

Silmaanalüüsi teine väga oluline aspekt on see, et stilist tuvastaks loomulikud puudused, nagu näiteks rippuvad silmalaugud. Tuleb kaaluda, milline ripsmestiil on parim viis selliste vigade varjamiseks. Mõnikord ei tea kliendid, et neil need isegi on, ja tulevad stilistide juurde enda valitud pikendusstiiliga. Ripsmepikenduste professionaalidena peaksime teadma, kuidas kliendile lihtsate sõnadega selgitada, et konkreetne ripsmepikendusstiil ei pruugi olla parim idee ja millega seda asendada.

Ripsmete koolutus vs silmatüüp

Kas ripsmete koolutamise valik on ripsmepikenduste peale kandmisel nii oluline? Me ütleme: kindlasti jah. Spetsiifiline ripsmekoolutamine ei vastuta mitte ainult kunstripsmete väljanägemise eest, vaid võib transformeerida ka kogu näo välimust. Ripsmed võivad maskeerida rippuvaid silmalauge või allapoole suunatud silmad, kuid valed ripsmed võivad neid mõjusid märkimisväärselt tugevdada. Veelgi enam, kunstripsmetega saavad ripsmetehnikud silmi väiksemaks või suuremaks muuta, samuti luua optilise illusiooni silmadele, mis on liiga kitsad või laiali paigutatud. Sama kehtib ka sügavale asetsevate või väljaulatuvate silmade kohta.

Milline koolutus on pühendatud konkreetsetele silmatüüpidele?

  • Rippuvad silmalaud: levinumad ripsmete koolutused on D, L ja M. Tugev koolutus maskeerib silmalau liigse naha. Lühikesi või keskmise pikkusega ripsmeid on kõige parem kanda välimistesse nurkadesse, samas kui keskel võite julgelt kasutada pikemaid ripsmelehvikuid.
  • Allapoole suunatud silmad: kui silma välisnurgad vajuvad allapoole, tekitades märgatava asümmeetria sisenurkadega, ärge kunagi kandke pikki ripsmeid välisnurkadesse, kuna see tugevdab efekti oluliselt. Sisenurgast välisnurga poole liikudes saate ripsmete koolutust peenelt suurendada (C ja D).
  • Suured silmad: valige optimaalse pikkusega ripsmed (liiga pikad võivad tekitada liialdatud efekte). Kandke need peale, suunates silma sisenurga poole. Tasub valida C koolutus ja iirise servast edasi minnes võib kasutada D koolutust, et silm tunduks pikem.
  • Väikesed silmad: valige üsna lühikesed ripsmed (pikad ripsmed muudaksid silmad veelgi väiksemaks), suunates need veidi väljapoole. C- või D-koolutuse abil saate silma avada.
  • Kitsa asetusega silmad: kõige parem on valida B- või C-koolutuse tüüp ning kanda lühikesed ripsmed sisenurkadesse ja keskele. Pikemaid võite kanda ainult silma välisnurkadesse, et silm tunduks pikem. Jällegi suunake ripsmed õrnalt silma välisnurga poole.
  • Laia asetusega silmad: ärge kandke pikki ripsmeid välisnurkadesse, kuna see süvendab soovimatut mõju. Silmad on vaja visuaalselt üksteisele lähemale tuua, seega kandke peale sirged ripsmed, suunamata neid silma välisnurga poole. Siin sobivad kõige paremini lkoolutustüübid A, C ja D.
  • Sügavalt asetsevad silmad: et need näeksid suuremad välja, valige D- või L-koolutuse tüüp, kasutades silmalau keskosas pikemaid ripsmeid. Silm näeb visuaalselt parem välja ja samal ajal saate hõlpsalt maskeerida rippuvaid silmalauge, mis on selliste silmade omanike jaoks väga levinud probleem.
  • Väljaulatuvad silmad: vältige tugevaid koolutusi, panustage B- ja C-koolutuse tüüpidele, võite katsetada ka A-koolutustega (J). Parim on kasutada lühikesi ripsmeid ja kanda pikemaid ainult välisnurkadesse, et silmad veidi kitsamad paistaksid.

Millist ripsmekoolutust valida konkreetsete ripsmepikendusstiilide puhul?

Valitud stiilile sobivate ripsmete valimisel lähtutakse teatud mustritest, kuid hea ripsmetehnik teab, et arvestada tuleb ka iga kliendi silma individuaalset anatoomiat. Kui olete valinud konkreetse ripsmepikendusmeetodi ja ka efekti, mida soovite saavutada – on aeg valida õige ripsmekoolutus. Siin on mõned näpunäited, mis võivad teid selles protsessis aidata.

  • Sirged stiilid, nagu nooleefekt või Lamedad stiilid, nagu nooleefekt või kassisilmaefekt, on loodud silma välisnurga laiendamiseks. Nendeks on vaja õrnalt koolduvaid ripsmetüüpe, nagu M, L või B. Piisava tulemuse saavutamiseks, mis säilitab oma loomuliku viimistluse, on parem lihtsalt vältida tugevat koolutust.
  • Nukuefekt, Kimi efekt, rebaseefekt ja mõnikord ka kassisilmaefekt (olenevalt soovitud tulemusest) – need efektid on loodud silma veidi avama, nii et siin on oluline suurem koolutus ja sagedamini kasutatakse C-, CC- või D-ripsmeid.
  • Vene volüümiefekt või Hollywoodi ripsmeefekt nõuab ka pehmeid koolutusi, et tulemused ei jääks grotesksed. Sel juhul on kõige levinum B koolutustüüp.
  • Delikaatseid volüümimeetodeid, nagu 2D või 3D, kasutavad ripsmepikendused põhinevad erinevat tüüpi koolutuse valikul, olenevalt kliendi eelistustest.
  • 1:1 meetod ilma täiendava ripsmestiilita sobituba ka mis tahes koolutustüüpidega, kui mäletate kõigepealt silmatüüpi analüüsida.

Ripsmete koolutuse tüübid – kas neid saab omavahel segada?

Loomulikult! Iga meie ripsmekarv on täiesti erinevad. Ripsmepikenduste pealekandmisel ei pea kasutama ainult ühte ripsmetüüpi. Saate neid vabalt segada seni, kuni valite sobiva koolutuse tüübi ja pikkuse, et luua täiuslik ripsme välimus. B- või C-tüüpi ripsmete valimisel tuleb meeles pidada, et C-tüüpi ripsmed näevad visuaalselt lühemad välja kui B-tüüpi, isegi kui mõlemad lehvikripsmed on 10 mm pikkused. C koolutustüüpi ripsmed on veidi rohkem koolutatud kui B tüüpi ripsmed.



Kirjuta kommentaar. See avaldatakse kohe, kui see on moderaatori poolt heaks kiidetud.
Privaatsuspoliitika

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saad oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Annad nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuspoliitika